Zásady ochrany osobních údajů

V Jednotě bratrské usilujeme o to nežít sami pro sebe, ale svým životem podporovat zdravé vztahy a hodnoty ve společnosti. Naším cílem není získávání lidí do církve, ale proměna světa okolo nás. Vaše osobní údaje proto používáme výhradně v souvislosti s našimi službami, které se rozhodnete využít, a bez vašeho souhlasu je nešíříme a nikomu neoprávněně nepředáváme.

Kdo údaje zpracovává?

Jednota bratrská Liberec – Ruprechtice, IČO: 46744860, se sídlem Konopná 776, Liberec 14 (dále také jen „správce“) zapsaná v Rejstříku registrovaných církví a náboženských společností vedeném Ministerstvem kultury, zpracovává osobní údaje dle níže uvedených podmínek a zásad.

Jaké údaje jsou zpracovávány?

Zpracováváme pouze ty osobní údaje, které nám poskytujete v souvislosti s využíváním našich služeb. Druhy údajů, které zpracováváme, se mohou lišit podle služby, aktivity, či druhu vztahu mezi vámi a Jednotou bratrskou.

Informace o našich pracovnících a aktivitách

Na našem webu zveřejňujeme kontaktní údaje na zaměstnance a vedoucí pracovníky našich aktivit, abyste mohli snadno najít ten správný kontakt.

Registrace na akce

Při registraci na některé z našich akcí potřebujeme znát a zpracovat vaše údaje, jméno, příjmení a emailovou adresu. Vaše údaje ani v tomto případě nepředáváme nikomu jinému.

Prohlížení našich webových stránek a facebooku

Naše webové stránky nesbírají ani neshromažďují žádné osobní údaje kromě dat, která sbírá systém automaticky (IP adresy, soubory cookies) za účelem provozu a zabezpečení webu. Tato data nepředáváme třetím stranám.

Na základě čeho údaje zpracováváme?

Údaje zpracováváme na základě zákonných důvodů uvedených ve článku 6 GDPR:

Zpracování je nezbytné pro splnění naší právní povinnosti – některé údaje musíme shromažďovat jako zaměstnavatel o svých zaměstnancích nebo v souvislosti s chodem církve, případně v souvislosti s fakturací za naše služby a produkty.

Zpracování je nezbytné pro plnění smlouvy – týká se to případů, kdy se registrujete se na některou z akcí, nebo od nás kupujete zboží nebo služby.

Zpracování je v souladu s našimi oprávněnými zájmy – zejména tehdy, pokud si od nás zakoupíte produkt nebo službu, můžeme vám poté zasílat nabídky s tímto související.

Zpracování je založeno na vašem souhlasu – v některých případech vás můžeme požádat o souhlas se zpracováním vašich osobních údajů, který můžete či nemusíte udělit a později máte právo jej odvolat.

Koordinátor GDPR pro Jednotu bratrskou

Rada Jednoty bratrské jmenovala v souladu se svými povinnostmi podle GDPR koordinátora GDPR pro Jednotu bratrskou. Naším koordinátorem je Anna Černá (Šachová). V případě jakýchkoli přání nebo dotazů ji můžete kontaktovat poštou na adrese Boženy Němcové 54/9, 460 05 Liberec, telefonicky na čísle 775 117 440 nebo prostřednictvím e-mailu na adrese This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

Naše koordinátorka GDPR je odborníkem s výborným přehledem o činnosti Jednoty bratrské a zpracování osobních údajů, ke kterému při ní dochází. Je připravena reagovat na Vaše zprávy, přání a stížnosti tak, aby bylo dosaženo co možná nejvyšší spokojenosti na Vaší straně.

Jaká máte práva?

Máte právo vyžádat si informaci, zda vaše údaje spravujeme a případně i kopii všech osobních údajů, které o vás zpracováváme. V případě neshod máte právo na opravu námi zpracovaných údajů. Pokud dojdete k názoru, že Vaše osobní údaje nezpracováváme po právu, můžete uplatnit právo na výmaz osobních údajů. Pokud nebudete spokojeni s naším zacházením s osobními údaji nebo se budete domnívat, že jsme Vaši žádost nevyřídili tak, jak jsme měli, máte právo obrátit se v této věci na Úřad pro ochranu osobních údajů.